Aanmelding/Financiering

Aanmeldingsprocedure

Het is belangrijk dat u eerst kennis komt maken zodat u een eerste indruk kunt opdoen. Tijdens dit kennismakingsgesprek krijgt u een rondleiding en een vrijblijvend gesprek. Mocht u na dit gesprek besluiten om uw kind in zorg te brengen bij De kleine Kapitein dan kunt u contact opnemen met de manager van het kinderdagverblijf. Wanneer u keuze duidelijk is wordt het traject van plaatsing besproken. Voor de kinderen van het Verpleegkundig kinderdagverblijf kunnen ouders zelf, de behandelend arts, transferverpleegkundigen, maatschappelijk werk of Stichting MEE het kind aanmelden.Om in aanmerking te komen voor intensieve kindzorg is verwijzing van een specialist noodzakelijk.

Plaatsingsprocedure

Na plaatsing ontvangt u van ons een zorgovereenkomst in tweevoud. Deze dient u vooraf aan de zorg te ondertekenen. Zodra u deze overeenkomst retour heeft gestuurd wordt er in overleg met de ouders twee wen-ochtenden ingepland. Tijdens deze intakegesprekken wordt de zorg voor uw kind doorgenomen met de kinderverpleegkundige en de pedagogisch medewerker.

Financiering

De intensieve kindzorg wordt bekostigd door de Ziektekosten verzekeraar (ZvW) toegekend in een budget Zorg in Natura of een Persoonsgebonden budget (PGB-ZvW). Hiervoor dient u een indicatie aan te vragen bij uw zorgverzekeraar of via de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Voor de aanvraag voor deze indicatie kunnen wij helpen.

Aanvragen PGB- zorgverzekeringswet

Per 2016 zijn hbo-opgeleide verpleegkundigen verantwoordelijk voor het indiceren en organiseren van eerstelijns zorg aan zieke kinderen en het gezin in de eigen omgeving. Voor ouders die een PGB willen aanvragen voor hun kind in de thuissituatie kan een van onze verpleegkundige u daarbij helpen. De verpleegkundigen zijn opgeleid volgen het Project ‘Impuls opleiding kinderverpleegkundige’ en de module werken met het Medische Kindzorg Systeem. De verpleegkundige voldoet aan de Normen voor indiceren en organiseren van verpleging en verzorging in de eigen omgeving volgens de V&VN.
Indien u als ouder een vraag heeft over een aanvraag PGB voor uw kind in de thuissituatie kan u een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. zij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.

Vervoer

De kinderen van De kleine Kapitein worden vervoerd door taxibedrijf Taxi VC Bolnes. Taxi VC Bolnes is ervaren in gespecialiseerd zorgvervoer en tevens verantwoordelijk voor de planning en de bekwaamheid van het taxipersoneel. De kinderen worden zoveel mogelijk door een vaste chauffeur opgehaald en thuisgebracht. Alle taxi's zijn in het bezit van kinderstoeltjes.
Het welzijn van de kinderen valt tijdens de rit onder de verantwoordelijkheid van de chauffeur. Taxi VC Bolnes heeft 2 geschoolde medewerkers die canule kinderen kunnen vervoeren. Voor ouders met een PGB-ZvW kan het vervoer uit het PGB betaald worden.

Wilt u meer informatie of wilt u uw kind aanmelden dan kunt u ons altijd bellen onder kantooruren op 010-4507706 of u kan een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Pallieterburght • Kerklaan 460 • 2903 HJ Capelle aan den IJssel • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
In Pallieterburght participeren: