De nadruk ligt niet op het ziekzijn

het verhaal van de ouders van Fenna


'We hebben een moeilijke start gehad. Onze dochter Fenna werd met 28 weken geboren zonder slokdarm en heeft ongeveer 7 operaties gehad. Ze krijgt via een slangetje rechtstreeks sondevoeding in haar maag en omdat de luchtpijp dichtklapte had ze een tracheacanule (buisje in de luchtpijp) om te kunnen ademen.
Na een heftige tijd van 16 maanden op de intensive care kwam Fenna eindelijk thuis. Hartstikke fijn om ons meisje eindelijk thuis te hebben. Het veelvuldige uitzuigen van sputum uit de canule dag en nacht en de continue alertheid om dislocatie vroegen veel van ons, maar we wilden ons meisje niet  weer uit handen geven.

Via via kwamen we terecht bij De kleine Kapitein. Een verademing, vergeleken bij het ziekenhuis. We hadden zelf inspraak over hoe we graag wilden dat er met Fenna werd omgegaan. Er staat een fijn team dat goed met elkaar samenwerkt en er wordt goed gelet op de ontwikkeling van de kinderen afzonderlijk. En de medewerkers van De kleine Kapitein staan open voor feedback en doen er iets mee. Er is aandacht en zorg voor het kind en de nadruk ligt niet op het ziekzijn. Natuurlijk was het spannend om haar weer uit handen te geven, maar we hadden de rust hard nodig en we hadden er een goed gevoel bij. Inmiddels is Fenna naar de kleuterschool en gaan we af en toe langs bij De kleine Kapitein waar we altijd een warm ontvangst krijgen. We denken met veel plezier en dankbaarheid terug aan De kleine Kapitein!'

Pallieterburght • Kerklaan 460
2903 HJ Capelle aan den IJssel • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.