Financiering

Wet toelating zorginstelling
Pallieterburght heeft een Wet toelating zorginstellingen (WTZi) erkenning van het ministerie van VWS. Wij leveren zorg die valt onder de zorgverzekeringswet en de Wet langdurige zorg. Voor zorg is een indicatie noodzakelijk.

Zorgverzekeringswet
Als de zorg onder de Intensieve kindzorg valt wordt dit gefinancierd door de zorgverzekeringswet. Indien de zorgkosten van Pallieterburght rechtstreeks door Pallieterburght aan de zorgverzekeraar wordt gefactureerd heet dit principe van zorgfinanciering ‘Zorg In Natura’. Ouders ontvangen dan geen factuur.
Pallieterburght levert zorg in natura en heeft contracten met alle verzekeraars.

Wet langdurige zorg - PGB
Indien ouders voor het kind een persoonsgebonden budget heeft om de zorg te financieren, dan ontvangen de ouders maandelijks een factuur voor de geleverde zorg. Voor kinderen die een zorgindicatie hebben die valt onder de Wet langdurige zorg (WLZ), zal de zorg in PGB moeten worden gezet door het Centrum Indicatie Stelling (CIZ.)

Voor kinderen geldt geen eigen bijdrage, voor verblijf en maaltijden gebruik van ouders/ verzorgers wordt een kleine bijdrage gevraagd. Een aantal zorgverzekeraars vergoeden het verblijf van ouder(s) in het kinderzorghuis.

Pallieterburght • Kerklaan 460
2903 HJ Capelle aan den IJssel • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.