Voor welke kinderen?

Voor alle ernstig chronische zieke kinderen van 0 tot 16 jaar waarbij continue verpleegkundige toezicht noodzakelijk is. Als kinderen ernstig ziek zijn betekent dit, dat er weinig mogelijkheden zijn om het sociale netwerk in te schakelen om deze complexe zorg over te nemen.
Tijdelijk overnemen van de zorg voor het kind, zorgt ervoor dat het gezin in balans kan blijven. Ook voor tijdelijk ondersteuning als de thuissituatie het (even) niet toelaat om voor het kind te zorgen biedt Pallieterburght een uitkomst. Het kinderzorghuis heeft 6 kinderkamers. De inrichting past binnen het concept van kindgerichte zorg. Mooie muurschilderingen en kindvriendelijk meubilair geven het gebouw een huiselijke sfeer. We hebben een ouder slaapkamer die verbonden is met de kinderkamer, dit biedt de nodige privacy en geeft de mogelijkheid voor het kind en gezin om samen te zijn.
Verder hebben we een snoezelruimte, en een grote woonkeuken voorzien van alle gemakken. Wij hebben een bovenregionale functie dat betekent dat wij een landelijk dekking hebben.

De mogelijkheden
Ondersteuning voor kind en gezin in een kleinschalige huiselijke omgeving waar aandacht, respect, empathie en professionele zorg vanzelfsprekend zijn.

Deze zorg kan gegeven worden in de vorm van:

  • (Kort)Logeren (ter ontlasting van de thuissituatie)
  • Tijdelijk wonen (paar dagen per week tot een week)
  • Tijdelijk wonen voor enkele weken.
  • Palliatief terminale zorg.

Pallieterburght • Kerklaan 460
2903 HJ Capelle aan den IJssel • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.