Uniek concept

Pallieterburght heeft als eerste zorginstelling een rechtstreekse samenwerking met een academisch ziekenhuis. De zes 24-uurs bedden zijn onderdeel van de IC kinderen en vallen dus ook onder de directe medische en verpleegkundige verantwoordelijkheid van de IC Kinderen van het Erasmus MC-Sophia.

Pallieterburght heeft de hele ketenzorg voor het chronisch, ernstig zieke kind opgezet: het is de schakel tussen de zorg in het ziekenhuis en de thuissituatie. Wanneer het kind naar huis gaat, zorgt Pallieterburght er voor dat de noodzakelijke voorzieningen aanwezig zijn en dat verpleegkundige zorg geboden wordt.

Wanneer additionele zorg voor kinderen nodig is (bijv. fysiotherapie of logopedie) dan worden deze hulpverleners ingeschakeld.
De start van Pallieterburght (eind 2009) wordt gevolgd door wetenschappelijk onderzoek. Bekeken wordt onder meer wat de kosten zijn in vergelijking met een verblijf op een ic of high care afdeling in het ziekenhuis. Maar ook wordt gekeken wat de effecten van een verblijf in Pallieterburght zijn op de ontwikkeling en het welzijn van kind en ouders.

Pallieterburght • Kerklaan 460 • 2903 HJ Capelle aan den IJssel • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
In Pallieterburght participeren: