Voor wie is Pallieterburght?

Pallieterburght biedt opvang aan kinderen van 0 tot 16 jaar die ernstig en/of chronisch ziek zijn en die verpleegkundige zorg nodig hebben. Zorgintensieve kinderen maar ook terminale zorg behoort ook tot de mogelijkheden.

In Pallieterburght is een verblijfsafdeling gevestigd van IC Kinderen/Erasmus MC/Sophia. Verder is er een verpleegkundig kinderdagverblijf de kleine Kapitein van Stek Jeugdhulp.

Voor veel kinderen zal Pallieterburght een tussenstap zijn tussen een verblijf in het (Sophia Kinder-) ziekenhuis en het naar huis gaan. De intensieve zorg die in het ziekenhuis geboden wordt, is niet langer meer nodig, maar het is nog te vroeg om een kind naar huis te laten gaan. Bijvoorbeeld omdat de ouders nog moeten leren hoe zij hun kind moeten verzorgen. In Pallieterburght zijn ouderslaapkamers, voor wie dicht bij zijn of haar kind wil zijn, maar ook om de overgang tussen ziekenhuis en thuis meer geleidelijk te laten verlopen en een situatie te creëren waarin ouders geleidelijk de zorg kunnen overnemen. Voor gebruik van de ouderslaapkamer wordt een kleine vergoeding gevraagd.

Kinderen die thuis zijn en die verpleegkundige zorg behoeven kunnen terecht in kinderdagverblijf De kleine Kapitein.In een veilige omgeving wordt de kinderen een gestructureerd dagprogramma aangeboden, waarin volop ruimte is om te spelen, waar muziek gemaakt wordt en gezongen, wordt voorgelezen, gegeten en gedronken wordt. Net als in ieder ander kinderdagverblijf.

Veel kinderen hebben door de medische problemen een (tijdelijke) achterstand in hun ontwikkeling. Daarom wordt ook pedagogische ondersteuning geboden en krijgt het kind, voor zover mogelijk, een aangepast dagprogramma aangeboden.

Pallieterburght • Kerklaan 460 • 2903 HJ Capelle aan den IJssel • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
In Pallieterburght participeren: