Wat biedt Pallieterburght

In Pallieterburght verblijven de kinderen in een veilige omgeving waar op het kind afgestemde verpleegkundige hulp wordt geboden maar waar ook aandacht is voor de ontwikkeling van het kind. Geprobeerd wordt een zo ‘thuis’ mogelijke situatie te bieden aan het kind.

Ieder kind krijgt een eigen kamer. Als het mogelijk is kan het kind overdag naar de ruimte voor de dagopvang. Er is volop materiaal aanwezig voor de kinderen. Medewerkers en vrijwilligers bieden de kinderen speelgoed, spelletjes en boeken aan die goed aansluiten bij het ontwikkelingsniveau van de kinderen.

Verder zijn er gezamenlijke momenten waarop de kinderen met elkaar iets drinken en eten.

De kinderen kunnen veilig buitenspelen in de afgeschermde tuin. Als het mogelijk is kan het kind mee om bijvoorbeeld boodschappen te doen.

Eigen kamer

Ieder kind krijgt een eigen kamer op de eerste etage in Pallieterburght. De kamers hebben aansprekende namen zoals Torenkamer, Kasteeltuin, Ridder en prinses, Koning en koningin, Feeën en dwergen en Harlekijn. Ze hebben een (verstelbaar) bed, een kast, een prikbord en voor de grotere kinderen is er een bureau en een televisie. Elke kamer heeft openslaande deuren (Frans balkon). Toilet en badkamer worden gedeeld per twee kamers.

Andere voorzieningen

Pallieterburght heeft een grote tuin met kunstgras en speeltoestellen. In de zomer kan een zwembadje worden opgezet.

Er is een snoezelbadkamer met whirlpool en vrolijke verlichting.

De kinderen kunnen als hun medische toestand dit toelaat, mee buiten het terrein (alleen na expliciete toestemming van de ouders) om bijv. naar de kinderboerderij of de winkel te gaan.

Pallieterburght • Kerklaan 460 • 2903 HJ Capelle aan den IJssel • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
In Pallieterburght participeren: