Op het moment dat wij ons aanmeldde voor de Kleine Kapitein had ons zoontje Samuel, net als  elk ander kindjes in één van de twee groepen, een behoorlijke gebruiksaanwijzing.

Samuel kreeg vanwege een aangeboren darmafwijking Sondevoeding, TPV en medicatie en daarnaast had hij heel erg veel last van diverse allergieën met alle smeersels tot gevolg.

Het team van de Kleine Kapitein heeft ons vanaf het begin laten zien dat ze met veel liefde -en getooid met kennis en kunde- klaarstaan voor de kinderen maar ook zeker voor de ouders. De TPV van Samuel was Samuel's. grootste probleem. Om ons vertrouwen te geven hebben zij het protocol wat wij in het ziekenhuis hadden aangeleerd, gekopieerd door dit te filmen terwijl wij de handelingen verrichten. Dit is echt ongekend en mede daarom heeft de Kleine Kapitein ons in staat gesteld Samuel met plezier en een goed gevoel te brengen en te halen en zijn wij ondanks dat wij een zorgtaak van 7 x 24 erbij hadden, toch in staat gesteld de normale dingen te blijven doen.

Samuel is nu gelukkig van zijn TPV af en mag naar een ander KDV maar hij heeft echt een geweldige tijd gehad bij de Kleine Kapitein. Hiij heeft er twee keer in de week met plezier kunnen spelen, leren en knuffelen met de leidsters van zijn groep. Voor zijn ontwikkeling is het echt heel goed geweest, net zoals bij een gewoon KDV. En dat is ook het fijne aan de Kleine Kapitein, het voelt eigenlijk net als .....een gewoon KDV.

Ouders van Samuel. (maart 2014)

het verhaal van de ouders van Fenna


'We hebben een moeilijke start gehad. Onze dochter Fenna werd met 28 weken geboren zonder slokdarm en heeft ongeveer 7 operaties gehad. Ze krijgt via een slangetje rechtstreeks sondevoeding in haar maag en omdat de luchtpijp dichtklapte had ze een tracheacanule (buisje in de luchtpijp) om te kunnen ademen.
Na een heftige tijd van 16 maanden op de intensive care kwam Fenna eindelijk thuis. Hartstikke fijn om ons meisje eindelijk thuis te hebben. Het veelvuldige uitzuigen van sputum uit de canule dag en nacht en de continue alertheid om dislocatie vroegen veel van ons, maar we wilden ons meisje niet  weer uit handen geven.

Via via kwamen we terecht bij De kleine Kapitein. Een verademing, vergeleken bij het ziekenhuis. We hadden zelf inspraak over hoe we graag wilden dat er met Fenna werd omgegaan. Er staat een fijn team dat goed met elkaar samenwerkt en er wordt goed gelet op de ontwikkeling van de kinderen afzonderlijk. En de medewerkers van De kleine Kapitein staan open voor feedback en doen er iets mee. Er is aandacht en zorg voor het kind en de nadruk ligt niet op het ziekzijn. Natuurlijk was het spannend om haar weer uit handen te geven, maar we hadden de rust hard nodig en we hadden er een goed gevoel bij. Inmiddels is Fenna naar de kleuterschool en gaan we af en toe langs bij De kleine Kapitein waar we altijd een warm ontvangst krijgen. We denken met veel plezier en dankbaarheid terug aan De kleine Kapitein!'

Pallieterburght • Kerklaan 460 • 2903 HJ Capelle aan den IJssel • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
In Pallieterburght participeren: