Teamsamenstelling

Teamleden

De directe opvang voor de kinderen wordt geboden door een team van verpleegkundigen en pedagogisch medewerkers. Zij geven gezamenlijk inhoud aan de opvang en zorg voor kinderen die een intensieve zorgvraag hebben.

De verpleegkundigen zijn allemaal geschoold als kinderverpleegkundigen en hebben de nodige ervaring opgedaan in ziekenhuizen. Zij zijn allen geregistreerd volgens de eisen van de wet BIG (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg) en bekwaam in het uitvoeren van verpleegkundige handelingen De pedagogisch medewerkers hebben een pedagogische achtergrond en zijn hierin geschoold.

De pedagogisch medewerkers werkt nauw samen met de gedragswetenschapper. Zij kan ingeschakeld worden bij pedagogische vraagstukken.

Regelmatig hebben de teamleden bijscholing, cursussen of symposia om hun kennis te verbreden en bij te houden. Te denken valt aan medische ontwikkelingen, eetproblematieken, autorisaties en voorbehouden handelingen.

Er wordt individuele begeleiding geboden waarbij er wordt gekeken naar de ( medische) ontwikkelingen van het kind.
Op indicatie kan er een fysiotherapeut of logopedist ingeschakeld worden.
Verder is er nauw contact tussen de behandelende artsen en andere betrokken van het kind.

Stageplaatsen

Een enkele keer loopt er een stagiaire op een van de groepen mee. Hij of zij volgt meestal een pedagogische opleiding en wordt begeleid door een vast teamlid.

Vacatures

Vrijwilligers

Op het kinderdagverblijf wordt gewerkt met vaste vrijwilligers. Zij ondersteunen het team met allerlei taken, zoals ondersteuning bij activiteiten, eten klaar maken, boodschappen doen, schoonmaken van speelgoed, opmaken en verschonen van bedjes.

 

 

 

Pallieterburght • Kerklaan 460 • 2903 HJ Capelle aan den IJssel • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
In Pallieterburght participeren: